Plusy i minusy odpoczynku przed telewizorem

Plusy i minusy odpoczynku przed telewizorem

1.Pick swoje fasolkę i oczyścić je dokładnie.

2.Pick z końca zielonego ziarna, która była przyłączona do trzpienia. Niektórzy ludzie usunąć oba końce, a także przystawki fasoli na kilka części, odkryłem, że przyciąganie się tylko jeden koniec i utrzymując resztę całego ziarna zachowa więcej z soczystości i kruchości fasoli.http://www.tbv.pl/lokale-uslugowe-lublin

3.Boil przez 5 minut (zwany blanszowania). To częściowo gotuje fasolę, ale co ważniejsze, zabija bakterie, które spowoduje, że fasola gnić. Aby to zrobić, należy uzyskać duży garnek z wodą do toczenia wrzenia. Gotować małych i średnich partii ziaren naraz (zakładając, że masz dużą ilość do wrzenia). Lubię robić mój fasola w pęczek małych i średnich seriach tamtędy kiedy worek je do zamrażania są one w dobrej wielkości porcji. Chciałbym użyć „pasta” http://www.zadluzenia.com/artykul/wszystko-o-provident-pozyczki-dla-zadluzonych-oferta-i-opinie/ lub garnek garnek do gotowania parowego moje fasoli. Są to głębokie doniczki, które mają oddzielną sekcję parze lub sitko w nich, że można podnieść warzyw z wrzącą wodą zamiast zrzucania wody. Inne opcje to, aby wydobyć z ziaren łyżką cedzakową, zrzucić z wrzącą wodą i warzyw przez durszlak do innego garnka, lub zrzucić z wrzącej wody do zlewu przez sitko i rozpocząć nowy garnek z gotującą się wodą.

4.Immediately po wykonaniu fasolę z wrzącą wodą, trzeba umieścić gorące ziarna w „zimnej kąpieli”. Zazwyczaj utworzyć zimną kąpiel uzyskując dużą miskę lub głęboką patelnię i napełnić go zimną wodą i lodem. Następnie po prostu zrzucić ciepłe ziarna w całym i wymieszać dokładnie schłodzić fasolę. To szybkie schładzanie zatrzyma fasoli od gotowania wewnętrznie i pomóc zachować niektóre tekstury „kruchości” z fasoli. Będziemy chcieli, aby zimnej wodzie kąpać je w tym samym czasie, że zostały one wrzenia. W moim przypadku jest to 5 minut.

5.Remove fasoli z łaźni z zimną wodą, odcedzić je, a następnie torbę je do zera.
Artykuł napisany przez: